luni, 6 aprilie 2009

Sighetu Marmatiei

Poate ca de multe ori ati auzit vorbindu-se despre cat de frumos este Maramuresul, ce-i drept nu numai ca este superb, dar iti produce si senzatia ca tu esti primul care a descoperit aceste minunate locuri. Daca vrei sa vizitezi " Paradisul romanesc al Maramuresului" nu uita sa iti iei un aparat de fotografiat, pentru ca in orice parte ai privo, intotdeauna, vei gasi ceva inedit pe care vrei sa il imortalizezi. As vrea in cele ce urmeaza sa iti "deschid apetitul" de a vizita acest tinut, astfel ca iti v-oi arata doar cateva dintre experientele ce merita traite atunci cand mergi in Maramures:



Sinagoga


Este construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, ea fiind singura sinagoga care a ramas dintre cele patru care au existat in oras.


Muzeul de Stiinte ale Naturii


Daca esti pasionat de fauna, fa-ti timp si viziteaza acest muzeu. Vei gasi aici toate animalele ce alcatuiesc dauna Romaniei.




Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei


Este construit intre 1896-1899 de catre Imperiul Austro - Ungar. A adapostit in timpul comunismului pe toti aceia care erau cu gandul, fapta sau vorba impotriva regimului. Este cunoscut ca fiind "inchisoarea elitelor", deoarece aici au fost intemnitati personalitati din diferite domenii ce nu au vrut sa se supuna regimulul comunist. Incepand cu anul1993, inchisoarea a devenit muzeu, fiind un mod "viu" de prezentare a atrocitatiilor comuniste.






Cimitirul Vesel de la Sapanta


Inceput de Stan Patras, Cimitirul Vesel de la Sapanta, reprezinta o capodopera a culturii si a civilizatiiei romanesti. Epitafele inscriprionate pe cruci, constituie povestea fiecarui " locuitor " din acest loc. Daca vrei sa te amuzi cu umor romanesc de calitate, Cimitirul Vesel... TE ASTEAPTA!





Imagini maramuresene





Un comentariu:

  1. ursu cristina (B)26 aprilie 2009 la 21:32

    Romania e o tara frumoasa,bogata in privelisti memorabile, inzestrata cu o bogatie stramoseasca semnificativa doar ca ramane la aprecierea noastra si la intelepciunea romanului daca are grija de ceea ce natura i-a oferit.

    RăspundețiȘtergere